Template without logo

Geef uw wijk/dorp een boost

Hebt u een idee voor in uw wijk of dorp dat al een tijdje in de kast ligt?
Zou u dit idee graag tot uitvoering brengen, maar beschikt u niet over het benodigde netwerk of financiering? Dan is dit uw kans!
Het gemeentebestuur oppert een bijzonder project waarin geld beschikbaar wordt gesteld, waarmee uw idee misschien wel kan worden gerealiseerd.

Wie heeft een idee?

Per dorp/wijk is er geld beschikbaar voor projecten die bijdragen aan het versterken van de leefomgeving van de inwoners. Iedereen kan een voorstel doen. Heel simpel via dit formulier. Het voorstel kan worden ingediend bij de dorpsraad: drsintjansteen@zeelandnet.nl

Welke projecten komen in aanmerking?

Vooral projecten die structureel actie en activiteit met zich meebrengen, hebben de voorkeur.
Bijvoorbeeld het aanplanten van een gezamenlijke bloementuin om de wijk op te fleuren en waarvoor samen zal worden gezorgd; of het plaatsen van een outdoor fitness toestel, waarbij regelmatig sportieve samenkomsten kunnen plaatsvinden.
Beschikt u niet over de benodigde materialen of apparaten? Dan kunnen deze met de beschikbare gelden worden aangeschaft. Het simpelweg aanschaffen van zaken zonder actie, is niet wat wordt gezocht in dit project.

Welke projecten komen niet in aanmerking?

Voorbeelden van projecten die niet in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld fietsenrekken, infoborden of verkeersmaatregelen.

Beschikbaar budget

De hoogte van het budget is bepaald door het aantal inwoners van de wijk c.q. het dorp.
Voor onze dorpsraad tellen de inwoners van Absdale, Kapellebrug en Sint jansteen en er wordt ongeveer Euro 14.000 beschikbaar gesteld. (te verdelen over maximaal 3 projecten)

Wie beslist?

De inwoners! Alle voorstellen worden gecheckt. Voldoen ze aan de doelstelling?
 
Tijdens  de jaarvergadering van 8 oktober 2019 wordt het plan verder uitgelegd en kunnen vragen gesteld worden aan dorpsraad of Gemeente.
Over de voorstellen die voldoen aan de doelstelling, gaan de inwoners tijdens de jaarvergadering 2020 of op een aparte avond van dorps/wijkraad, beslissen. De meeste stemmen gelden! Dat project krijgt het geld en mag worden uitgevoerd. Echter, afhankelijk van de kosten kan het voorkomen dat er meerdere projecten in een wijk of dorp tot uitvoering kunnen worden gebracht.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de dorpsraad: drsintjansteen@zeelandnet.nl