Template without logo

Droom Project:
 

 

Intro

Een initiatiefgroep heeft een aantal avonden ge-brainstormd over een aantal thema's rond leefbaarheid in het dorp.

Thema'sDe thema's waaraan gewerkt is zijn:
 
  • Jeugd
  • Voorzieningen en Infrastructuur
  • Wonen, Verkeer en Tourisme/recreatie
StartbijeenkomstIntussen heeft er een startbijeenkomst plaatsgevonden waabij de verschillende teams zijn samengesteld aangevoerd door coaches.
De leden van deze teams bestaat uit bestuurders vanuit de verenigingen in het dorp, ondernemers, ouders en kinderen van de basisschool en andere actieve sleutelfiguren binnen het dorp van St Jansteen.
Droom marktOp zaterdag 26 juni was het zover:

Vanaf 14:00 uur to 17:00 uur werden de plannen van de teams gepresenteerd en in beeld gebracht. Alle bewoners konden komen kijken en luisteren en hun stem uit brengen.
StemmenIedereen die de droom markt bezocht kreeg bij binnenkomst 10 Steengeld biljetten. Met dit Steengeld konden de bezoekers hun stem uitbrengen en zo aangeven welke ideeŽn ze graag gerealiseerd zien binnen het dorp. Elk thema had een of meerdere stembussen, waarin de Steengeld biljetten konden worden gedeponeerd.
Welk thema?Aan het eind van de droommarkt werden alle stemmen geteld en bekend gemaakt welke plannen het meeste aanspraken bij de inwoners van Sint Jansteen. De dorpsraad zal deze plannen verwerken tot een dorpsvisie en zich samen met de inwoners inzetten om deze plannen uit te werken en te realiseren.
Enquete

Leerlingen van de basisschool de Inghelosenberghe hebben interviews gehouden over de leefbaarheid op het dorp. Ook met deze resultaten kan de dorpsraad aan de slag om van Sint Jansteen een nog fijner dorp te maken.

 

Komt allenTijdens de droommarkt kregen alle kinderen van de basisschool een gratis ijsje. Kortom, er waren genoeg redenen om de droommarkt te bezoeken en mee te beslissen over de toekomst van het dorp. Hier onder volgt de uitslag per team/thema.

Het Team Jeugd is de winnaar geworden met 581 Stenen:

 

Uitslag
Thema

Aantal Stenen

Plaats

Infrastructuur4772
   
Zwembad142 
Kinderboerderij144 
Ijsbaan50 
Skeelerbaan71 
Cross/Kartbaan88 
Speeltuin86 

Totaal Team

5811
   
Steenpad1423
   
Ruimtelijke Ordening45 
Hondenpoep etc.30 
Verkeer48 

Totaal Team

1234
 
 Status van de diverse projecten
  
Terug naar Start Pagina